fbpx

Bog om investering og investorpsykologi

Investering er slet ikke svært. Det er os selv, der gør det svært. Få otte gode råd, der kan gøre dig til en bedre investor.

Mere end 1.100 solgte!

Kort om Jens Balles bog, Når hulemænd investerer

Investering er ikke svært!

Det er et af hovedbudskaberne i denne bog, der gennem fire dele giver dig 8 råd til at blive en bedre investor.

Køb, slap af og bliv rig er opskriften på succesfuld investering. Men det er også svært, fordi vores indre hulemand vil modarbejde strategien. De syv investeringssynder, der gør det vanskeligt at gøre det rigtige er:

Tabsaversion er en investeringssynd Flokmentalitet er en investeringssynd Selvtillid er en investeringssynd Optimisme bias er en investeringssynd Netop hændte gentages er en investeringssynd Ankerpunkt er en investeringssynd For stor omsætning er en investeringssynd

Bogen kommer med redskaber til at undgå at begå disse investeringssynder og kan hjælpe dig til bedre afkast af dine investeringer. 

I mere end 25 år har Jens Balle rådgivet om de finansielle markeder og den psykologi, der styrer os som investorer. Jens har både en MBA og en HD i Finansiering, men det er, hvordan vi agerer som mennesker, der fylder hans hverdag. 

Under dot.com-boblen i 2000 fik han øjnene op for adfærdsøkonomi og investorpsykologien, der får os til at tage de forkerte beslutninger, når vi investerer. For det er ikke rationelle beslutninger, der driver os, men snarere frygt, flok og ego.

Siden 2005 har Jens formidlet sin viden om investorer i foredrag, blogs og som ekspert på en række medier.

Efter syv år i spidsen for en af de hurtigst voksende investeringsforeninger, sprang Jens ud som selvstændig foredragsholder og forfatter i 2015, hvor han udgav bogen Hulemænd i habitter. 

Jens Balle har udtalt sig som ekspert i investering og investorers adfærd hos blandt andre:

mere end 1.100 solgte

Tre gode grunde

Når hulemænd investerer, er bygget op omkring otte råd, der gør dig til en bedre investor!

Det siger læsere

Investering handler slet ikke om markedstiming. For #investering er slet ikke svært. Det er vigtigere:
- at du er i markedet for ikke at gå glip af de bedste dage
- at du tænker i spredning ("Spredning er REDNING!")
- at du tænker over ikke at have en for lav risiko
- at du laver en investeringsplan
Det har Jens Balle skrevet en helt aldeles fremragende bog om. Den indeholder de råd du skal bruge, hvis du vil gøre det selv. Og Ken Fisher - som jeg arbejder for - er citeret i bogen hele TRE gange. Bogen indeholder redskaber så du undgår at begå de syv investeringssynder.
Jesper Dahl Jeppesen
Uafhængig investeringsrådgiver hos Fisher Investments
Tak for bogen som jeg kun lige er begyndt på, men som jeg allerede synes rigtig godt om… Hvordan lyder et godt tilbud hvis jeg vil købe 10 stk – har nogle familiemedlemmer jeg kunne overveje at give en gave….
Morten
Direktør
Jeg vil gerne give min varmeste anbefaling til Jens Balles nye bog "Når hulemænd investerer". Den er velskrevet, underholdende og velstruktureret, og belyser et problem, som jeg selv synes er stort, nemlig at medier, handelsplatforme og "aktieprofeter" får os til at handle imod vores egen interesse, når vi sparer op.
Jan Ahlberg
Fundmarket
K Ø B --- S L A P A F --- B L I V R I G
Det er hovedbudskabet i Jens Balles nye bog ”Når hulemænd investerer”. Dette budskab er jeg enig i og vil gerne være med til at udbrede. Derfor anskaffede jeg 25 eksemplarer af bogen, som jeg uddelte på LinkedIn.
Forfatterens egen investeringsfilosofi er hele tiden at være 100% investeret i aktiemarkedet – og i øvrigt ikke bruge så meget energi på at følge med i den daglige nyhedstrummerum, som den finansielle presse forsøger at løfte op til den ene breaking news efter den anden. Deraf overskriften: køb, slap af, og bliv rig.
Denne investeringsfilosofi præsenteres i bogen i en kombination med eksempler på, hvordan adfærdspsykologi påvirker os, når vi agerer på aktiemarkedet. Det er utroligt vigtigt at være opmærksom på, hvordan vores psykologi og følelser påvirker os, når vi investerer. Du bliver først en rigtig dygtig investor når du begynder at kende dig selv som og arbejde med dine erfaringer.
Bogen er letlæst og underholdende.
Johannes Møller
MW Compounders
Jeg købte mine første aktier for 47 år siden og lavede alle de fejl og dumheder, som tænkes kan de første 5-10 år. Siden har jeg reelt set - helt ubevidst - fulgt Jens’s råd og vejledninger med hensyn til spredning, tidshorisont, fast strategi, køb og behold, årlig rebalancering m.v. Det har været godt, spændende og økonomisk attraktivt.
Inden jeg læste bogen, tænkte jeg, der måtte være noget, Jens havde overset, men jeg er faktisk næsten blank for input.
Jeg kan rigtig godt lide den humoristiske undertone i bogen, som jeg indtil videre har anbefalet 6 andre at købe.
Knud Kristensen
Tidligere bankmand
Forfatter Jens Balle

I mere end 30 år har jeg arbejdet med de finansielle markeder. Jeg har set investorer blive hurtigt rige. Jeg har set investorer blive hurtigt fattige.
Det er ikke svært at investere. Det er os selv, der gør det svært.

Jens Balle

Forfatter og foredragsholder

tid i markedet

Bliv klogere på værdien af at lade tiden arbejde for dine investeringer. Du skal ikke vente med at investere. Du skal investere og så vente.

investorpsykologi

Vores måde at træffe beslutninger gør det svært at gøre det rigtige, når vi investerer. Lær om de syv investeringssynder, der især bidrager til at du får lavere afkast.

otte gode råd

Bogen er bygget op om otte gode råd, der hjælper dig til at blive en bedre investor.

underholdende

Bogen er underholdende og fuld af selvironi, skrevet i et sprog alle kan forstå.

værktøj

I bogen henviser jeg til en række investeringsværktøj. Find dem her.
Indholdet udbygges løbende.