fbpx
Det er nemt at blive negativ i øjeblikket

Det er nemt at blive negativ i øjeblikket

annonce

Man skal ikke bladre meget i aviserne for at finde negative nyheder. De nyheder var der ikke så mange af for et år siden, hvor de jo ellers kunne have haft en forudsigende effekt. Det gør det svært at være langsigtet investor.

Min investeringshorisont for størstedelen af mine midler er +15 år. Alligevel oplever jeg, at det kan være svært at huske at tænke langsigtet i øjeblikket. Der er mange negative overskrifter, der kan forvirre den langsigtede strategi.

Det er meget normalt – også fra et psykologiske perspektiv. For der findes en psykologisk tendens til at fokusere på nutiden – det kaldes present bias. Det betyder at vi typisk fokuserer på det, der sker lige nu, og ikke tænker langsigtet. Det er derfor mange venter (for længe) med at få startet opsparing og pensionsopsparing.

På samme måde kan de kortsigtede handlinger påvirke det langsigtede view.

Det er derfor du skal have en strategi og derfor du skal huske at holde fast i den!

Vurdering af rådgivere

Det store fokus på det netop hændte, kan også komme i spil, når man skal vurdere sine rådgivere. Det har jeg talt med to investorer om, og du kan høre lidt om det i denne video:

Disclaimer:

Investering kan være behæftet med risiko, og materialet på denne blog kan ikke betragtes som en anbefaling om at købe eller sælge. Kommentarer og analyser er baseret på informationer, som Hulemandens finder pålidelige, men vi påtager os ikke ansvar for disse informationers rigtighed eller for dispositioner foretaget på baggrund af informationer eller vurderinger indeholdt i anbefalinger og analyser. Læsere opfordres til selv at analysere og undersøge materialet på bloggen med hensyn til pålideligheden af kilden og fortolkninger og antagelser.

Få mail når der er nyt​

Podcast om investering

  • Investeringsbogen Naar Hulemænd investerer

    Investeringsbog: Når hulemænd investerer

    kr. 89,00kr. 199,00
    Vælg muligheder

Bliv en bedre investor

annonce