fbpx

De kedelige finansnyheder

annonce

Jens Balle lancerer de kedelige vigtige finansnyheder, med fokus på det, der betyder noget for dit afkast.

Finansnyheder er en guldgrube for nyhedsmedier og finansielle virksomheder, for det er lidt ligesom sportsnyheder. Der er hele tiden noget at skrive om. Vi – især mænd – syntes det er vildt interessant at følge med. Der kommer løbende nyheder fra økonomier, nationalbanker og virksomheder. Men realiteten er at langt de fleste af disse nyheder intet betyder for dit afkast.

Især de negative nyheder fanger vores opmærksomhed, og kan få os til at klikke på nyheden og efterfølgende måske købe og sælge værdipapirer. Det er nyhedsmedier og finansielle virksomheder glade for, for det giver indtjening via enten reklamer eller kurtage.

– Mange analyser viser, at langsigtede strategier har størst sandsynlighed for at give gode resultater, fortæller Jens Balle. Men vi får lyst til at omsætte, når vi udsættes for især negative nyheder.

Dårlige nyheder får mere opmærksomhed end gode nyheder, fordi pessimisme er forførende og føles mere presserende end optimisme.

Morgan Housel

Et eksempel finder man i en sagnomspunden analyse fra Fidelity, med navnet Dead Accounts. Dette skulle efter sigende vise, at de konti, der ikke omsatte, fik klart bedre resultater. Analysen er dog siden blevet begravet – måske fordi den talte imod Fidelity og andre finansielle virksomheders store indtjening på investorer, der køber og sælger.

Hold fast i trenden

Men det kan være svært at fokusere på det langsigtede og have is i maven, i en verden fuld af negative nyheder. Især de sidste to år er medierne gået amok i skræmmende overskrifter og negative nyheder, men heldigvis er mange af dem ikke blevet til virkelighed.

Men den slags nyheder giver lyst til at ændre på porteføljen. Ændringer der kan få store følger på dit afkast over tid.

Derfor lancerer jeg nu Hulemandens Analyser. Finansielle nyheder der hjælper dig til at holde fokus på det langsigtede mål.

Hulemandens Analyser er langsigtede finansnyheder uden fokus på regnskabstal, nøgletal, ændringer i ledelser, corporate actions eller andre ubetydelige nyheder. Artiklerne kan enten læses eller lyttes til.

Alle kan få glæde af Hulemandens Analyser, men medlemmer får adgang til mere materiale som for eksempel:

 • Månedlig analyse, der hjælper med at holde fokus på det lange sigt på aktier, inflation og renter
 • Opfølgninger på den månedlige analyse, hvis der sker ændringer mellem to magasiner
 • Teknisk analyse fra Gert Lykke Hansen, der står bag Facebook-gruppen Aktiesnak for almindelige mennesker
 • Kurser i investering (under udvikling)
 • Værktøj om investering og økonomi (under udvikling)
 • Nyhedsbreve

Lanceringen betyder også at investeringsbloggen flytter over på Hulemandens Analyser.

Tag et kig på Hulemandens Analyser lige her: https://analyser.hulemandens.dk

Disclaimer:

Investering kan være behæftet med risiko, og materialet på denne blog kan ikke betragtes som en anbefaling om at købe eller sælge. Kommentarer og analyser er baseret på informationer, som Hulemandens finder pålidelige, men vi påtager os ikke ansvar for disse informationers rigtighed eller for dispositioner foretaget på baggrund af informationer eller vurderinger indeholdt i anbefalinger og analyser. Læsere opfordres til selv at analysere og undersøge materialet på bloggen med hensyn til pålideligheden af kilden og fortolkninger og antagelser.

Få mail når der er nyt​

Podcast om investering

 • Investeringsbogen Naar Hulemænd investerer

  Investeringsbog: Når hulemænd investerer

  kr. 89,00kr. 199,00
  Vælg muligheder

Bliv en bedre investor

annonce