fbpx
Penge i stakke

Dette er ikke en “black swan”

annonce

Man kan lære meget om de finansielle markeder, ved at lytte til dem med erfaring. En af dem er William Bernstein, der ikke kun har en finansiel uddannelse. Han er oprindeligt uddannet som læge.

Lyt med i dette interessante interview med William Bernstein. William har en anderledes investeringsbaggrund, da han oprindeligt er uddannet neurolog. Men i dag er han investeringsrådgiver og forfatter. Han har blandt andet skrevet de meget roste bøger:

I dette interview taler de om hans indsigt i de finansielle markeder, hvor han både har forsket i historien og historiske kriser og har hans neurologiske indsigt i investorer/mennesker.

Et par interessant pointer:

 • Aktier er ikke risikofyldte for unge investorer. Med en lang tidshorisont har man masser af tid til at tjene evt dårlige penge tilbage.
 • Asset allocation – fordelingen mellem aktiv klasser – er vigtigst for dit afkast.
 • Psyken spiller kraftigt ind i kriser, hvor “den almindelige investor” sælger ud af aktier når det er værst. Det sker ofte til de rigeste, der dermed får den bedste mulighed for at tjene penge. Igen.
 • Det er ikke ligegyldigt hvornår i en cyklus, man bliver investor. Millenials, som blev investorer omkring årtusindeskiftet, har virkeligt dårlige kort på hånden ind til nu. (Red: Det genetiske lotteri findes, som beskrevet i bogen Generation X :-))
 • Når folk er mest bange, er det det bedste tidspunkt at købe! Det viser alle perioder med høj volatilitet.

Hør hele interviewet her – det tager ca 30 minutter:

Interviewet er lavet af Ben Carlson, der driver bloggen A Wealth of Common Sense. Den finder du her.

Disclaimer:

Investering kan være behæftet med risiko, og materialet på denne blog kan ikke betragtes som en anbefaling om at købe eller sælge. Kommentarer og analyser er baseret på informationer, som Hulemandens finder pålidelige, men vi påtager os ikke ansvar for disse informationers rigtighed eller for dispositioner foretaget på baggrund af informationer eller vurderinger indeholdt i anbefalinger og analyser. Læsere opfordres til selv at analysere og undersøge materialet på bloggen med hensyn til pålideligheden af kilden og fortolkninger og antagelser.

Få mail når der er nyt​

Podcast om investering

 • Investeringsbogen Naar Hulemænd investerer

  Investeringsbog: Når hulemænd investerer

  kr. 89,00kr. 199,00
  Vælg muligheder

Bliv en bedre investor

annonce