fbpx
Pengene vokser

Kom i gang med investering i 2022

annonce

Skal 2022 være året, hvor du kommer i gang med at investere? Eller sidder du og tænker, at aktier er steget alt for meget? Så læs med her, for det er ikke markettiming, men tid i markedet, der betyder noget for dit afkast.

Vi danskere får større og større formuer – både indestående i banker og investeringer via investeringsforeninger er stigende.

Danskeres indestående på konti og i investeringsforeninger

Som du kan se er indestående i banker gået tilbage, mens vi investerer mere. Danskernes aktieandel er nogenlunde uforandret – her har vi noget at lære fra svenskerne! For den måde vi fordeler pengene er i høj grad præget af normer – se denne blog.

Det er godt at se, at vi investerer mere, du får nemlig ikke noget afkast af at have penge stående på en konto – tværtimod. Derfor bør du overveje at lade en del af din opsparing ske via investeringer. I dag er en ligeså god dag at starte som i morgen!

Månedsopsparing – her kan alle være med!

Flere og flere vil fremover tilbyde månedsopsparing til deres kunder. Selv flere normale pengeinstitutter er på vej med løsninger, ved jeg. Det er et begreb svenskerne har kendt i snart 35 år, og det har været med til at forme den svenske aktiekultur.

Månedsopsparing giver dig mulighed for at spare op i investeringer hver måned. Du kan indskyde fra kun 100 kr per måned (afhænger af din udbyder) og det opsparede beløb investeres automatisk i det du ønsker – ofte uden omkostninger.

På den måde kan du opbygge en investeringsportefølje og få mulighed for afkast fra dag et.

Som i min bog, Når hulemænd investerer, har jeg kigget på udviklingen i danske aktier målt på OMX C20 og regnet på afkast. Beregningerne er uden omkostninger, men ved at anvende ETFer kan du få meget lave omkostninger, hvorfor det giver et godt billede.

Havde du for fem år siden startet en månedsopsparing på 500 kr, hvor beløbet placeres i de største danske aktier, ville du i dag have haft 49.621 kr. Heraf ville du selv have betalt 30.000 kr og du ville stå med et afkast på 19.621.

Over fem år

49.621

500 kr i månedsopsparing

Måske tænker du at det er fordi aktier har haft en god periode i de fem år. Det er også rigtigt, men husk på at timingen ikke betyder ret meget for dit afkast.

Havde du startet den samme månedsopsparing i november 2018, som var det suverænt højeste niveau for danske aktier før finanskrisen, ville du også have fået positivt afkast efter fem år. Her ville dit månedlige indskud på 500 kr dog kun vokse til 38.617, svarende til et afkast på 8.617.

Over fem år med start før finanskrisen

38.617

500 kr i månedsopsparing

Alle dage er gode at investere

I november 2020 lavede jeg denne video om danskeres store indestående i banker. Den er stadig aktuel!

Kom i gang med at investere

Investering er ikke svært. Sådan her kan du komme i gang, hvis du allerede har penge stående i banken:

Hvis du har et beløb at investere

01

Åbn depot

Åbn et depot i din bank, hos en netbroker eller hos en robotrådgiver.

02

Køb

Køb andele i investeringsforeninger, aktier eller ETF’er.

03

Lad tiden gå

Afvent værdiudviklingen
eller endnu bedre
Spar løbende mere op!

Sådan her kan du komme i gang, hvis du først skal starte med at spare sammen. Få det nu gjort!

Hvis du vil spare løbende op

01

Åbn depot

Åbn et depot hos en netbroker eller hos en robotrådgiver.

02

Opret månedsopsparing

Køb andele i investeringsforeninger eller ETF’er.

03

Lad tiden gå

Se din opsparing vokse løbende.

Her kan du læse mere om danske investeringsrobotter – de kan hjælpe dig på vej!

Disclaimer:

Investering kan være behæftet med risiko, og materialet på denne blog kan ikke betragtes som en anbefaling om at købe eller sælge. Kommentarer og analyser er baseret på informationer, som Hulemandens finder pålidelige, men vi påtager os ikke ansvar for disse informationers rigtighed eller for dispositioner foretaget på baggrund af informationer eller vurderinger indeholdt i anbefalinger og analyser. Læsere opfordres til selv at analysere og undersøge materialet på bloggen med hensyn til pålideligheden af kilden og fortolkninger og antagelser.

Få mail når der er nyt​

Podcast om investering

  • Investeringsbogen Naar Hulemænd investerer

    Investeringsbog: Når hulemænd investerer

    kr. 89,00kr. 199,00
    Vælg muligheder This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

Bliv en bedre investor

annonce