fbpx
Markederne går op og ned - tid i markedet betyder mest for dit afkast

Tid i markedet er stadig det vigtigste

annonce

Jeg talte med en investeringsrådgiver i går, der fortalte at han brugte at vise en af mine videoer til sine kunder. Det gør mig naturligvis stolt, når det jeg laver også kan bruges af professionelle. Videoen er en af mine første og har ikke været vist her på kanalen – so here goes:

Når man investerer er det tiden i markedet og ikke market-timing, der har betydning for dit aktieafkast. Medierne, analytikere og måske også nogle udbydere af finansielle produkter vil rigtig gerne have investorer til at følge meget med i markedet. Derfor kommer analytikere gerne med udtalelser om at markedet vil stige eller falde.

Men som Storm P er blevet citeret for at sige “er det svært at spå – især om fremtiden”. Alligevel følger mange med når analytikere udtaler sig om markedet og journalister citerer dem gerne, for der er læsere i den slags nyheder. Især når nogen advarer om en top i markedet og fortæller om muligheden for store fald.

Det er ikke nødvendigvis godt for investorer at følge rådene! Går man ud af markedet risikerer man at gå glip af den næste stigning. For generelt stiger aktie-markedet over tid (det viser de historiske data i hvert fald) og det kan koste meget i afkast at være ude på det forkerte tidspunkt. Derfor skal man blive i markedet og faktisk følge så lidt med som muligt. Ellers risikerer man at lade sig rive med af følelserne i markedet.

Disclaimer:

Investering kan være behæftet med risiko, og materialet på denne blog kan ikke betragtes som en anbefaling om at købe eller sælge. Kommentarer og analyser er baseret på informationer, som Hulemandens finder pålidelige, men vi påtager os ikke ansvar for disse informationers rigtighed eller for dispositioner foretaget på baggrund af informationer eller vurderinger indeholdt i anbefalinger og analyser. Læsere opfordres til selv at analysere og undersøge materialet på bloggen med hensyn til pålideligheden af kilden og fortolkninger og antagelser.

Få mail når der er nyt​

Podcast om investering

  • Investeringsbogen Naar Hulemænd investerer

    Investeringsbog: Når hulemænd investerer

    kr. 89,00kr. 199,00
    Vælg muligheder

Bliv en bedre investor

annonce