fbpx
MENTEUR

En lille løgn…

annonce

Store velrenomerede VW har trådt i spinatten og får – med rette – klø verden rundt. Men de er ikke ene om løgnen – de fleste af os lyver om et eller andet.

En lilleÆrlighed kan ikke gradbøjes. Eller kan det? De fleste af os vil formentlig mene at vi er ærlige. Samtidig har de fleste af os formentlig taget en kuglepen eller printerpapir med hjem fra arbejde.

Mange vil dog hævde det ikke er rigtig tyveri, men det er det. Men noget tyder på, at jo længere vi er fra kontanter, jo mindre kriminelt mener vi det er. I et samfund, der er på vej væk fra kontanter, kan det være et stort problem.

Nu hvor VW sagen er eksploderet er den nok svær at kategorisere som “en lille hvid løgn” også selvom det ikke direkte var kontanter bedrageriet handlede om. Men på gerningstidspunktet kunne ingeniører, salgsfolk og andre i VW sikkert godt parkere den som ganske uanseelig. I øvrigt betød det sikkert også mersalg og derved mulighed for gevinst for de involverede.

Dan Ariely har skrevet en bog om ærlighed The (Honest) Truth About Dishonesty. På en eller anden måde er de fleste af os uærlige ind i mellem. Du kan også høre ham fortælle om det her:

 

Få mail når der er nyt​

Lær mere om adfærdsøkonomi

  • Cover til Hulemænd i habitter af Jens Balle

    Hulemænd i habitter – 3. udgave

    kr. 99,00kr. 199,00
    Vælg muligheder This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

annonce

Leder du efter noget specielt?

Andre blogs om nudge og adfærdsdesign