fbpx
Planter spirer frem

Er du træt af at betale negative renter?

annonce

Har du også lige fået en nota om negative renter på din opsparing i banken? Syntes du også det er træls, at dine penge langsomt bliver mindre værd?

Det er ikke en problemstilling du er alene med – faktisk har flere og flere danskere mere og mere stående på konti i bankerne. Og langt de fleste banker opkræver efterhånden negative renter for indestående over en hvis størrelse.

Men hvad kan du så gøre for at undgå de negative renter?

Obligationer er kun i begrænset omfang svaret på det spørgsmål, da mange obligationer også har negative renter. Du er nødt til at bevæge dig ud ad risikokurven og overveje aktier.

Det giver straks en masse nye overvejelser som for eksempel:

  • Hvilke aktier skal jeg købe?
  • Er aktier ikke allerede steget meget?
  • Er aktier overhovedet noget for mig?

De to første kan jeg ikke besvare for dig, men generelt mener jeg at de fleste danskere har en for lav eksponering mod aktier – det bakkes også op af data for vore opsparinger. Og reelt betyder dit valg af aktier i øvrigt ikke ret meget for dit afkast. Men selv om aktier er steget meget siden finanskrisen, så kan det stadig være et godt tidspunkt at købe på. For selv investorer med dårlig timing kan få et godt afkast for aktier har det med at stige over tid.

Det er nemlig ikke hvornår du køber aktier, men om du vælger at investere i aktier, der har størst betydning for dit afkast!

Er aktier noget for dig?

Det sidste spørgsmål kan du måske få hjælp til at besvare fra en af investeringsrobotterne. De senere år har de fleste danske banker eller investeringsforeninger lanceret investeringsrobotter.

Investeringsrobotter er en digital investeringsrådgiver, der foreslår en risikoprofil og derefter placerer dine penge i forhold til denne profil. Ofte er løsningerne billigere end traditionelle investeringsforeninger fra bankerne. Af samme grund er løsningerne også meget lidt markedsført herhjemme, men i udlandet har lignende løsninger overtaget en pæn del af markedet.

Jeg kender bedst robotten fra Danske Bank med navnet June, hvor jeg har haft investeringer siden lanceringen. Desuden har jeg sammen med kunder prøvet løsningen fra Nord Investment.

Man starter begge steder med at besvare en række spørgsmål om investeringshorisont, erfaring med investeringer og risikovillighed. På basis af dine svar får du et forslag til en strategi/aktivfordeling. Denne aktivfordeling kan du så enten bruge hos robotten eller bruge til selv at sammensætte en portefølje, der hvor du normalt investerer.

Da jeg testede det, var der nuance-forskelle mellem de to robotter, men svaret giver en god indikation af ens risikoprofil og hvor meget man kan/bør investere i aktier.

Så er det jo bare at sætte i gang og få din opsparing til at arbejde for dig! God fornøjelse.

Hvis du har et beløb at investere

01

Åbn depot

Åbn et depot i din bank, hos en netbroker eller hos en robotrådgiver.

02

Køb

Køb andele i investeringsforeninger, aktier eller ETF’er.

03

Lad tiden gå

Afvent værdiudviklingen
eller endnu bedre
Spar løbende mere op!

Hvis du vil spare løbende op

01

Åbn depot

Åbn et depot hos en netbroker eller hos en robotrådgiver.

02

Opret månedsopsparing

Køb andele i investeringsforeninger eller ETF’er.

03

Lad tiden gå

Se din opsparing vokse løbende.

Vil du have mig i dit ringhjørne? Læs mere om investeringscoach her.

Disclaimer:

Investering kan være behæftet med risiko, og materialet på denne blog kan ikke betragtes som en anbefaling om at købe eller sælge. Kommentarer og analyser er baseret på informationer, som Hulemandens finder pålidelige, men vi påtager os ikke ansvar for disse informationers rigtighed eller for dispositioner foretaget på baggrund af informationer eller vurderinger indeholdt i anbefalinger og analyser. Læsere opfordres til selv at analysere og undersøge materialet på bloggen med hensyn til pålideligheden af kilden og fortolkninger og antagelser.

Få mail når der er nyt​

Podcast om investering

  • Investeringsbogen Naar Hulemænd investerer

    Investeringsbog: Når hulemænd investerer

    kr. 89,00kr. 199,00
    Vælg muligheder

Bliv en bedre investor

annonce