fbpx
Graf på en computer

Danskere har for få aktier

annonce

Har du investeret i aktier? Faktisk har færre og færre danskere investeringer i aktier, viser nye tal fra Finans Danmark.

23 %

Af alle voksne har investeret i aktier

I en ny analyse har Finans Danmark kigget nærmere på danskernes investeringer. Tallene viser en stor nedgang i andelen af voksne, der investerer i aktier, siden finanskrisen.

Det er i dag kun 23 % af voksne danskere, der har investeret i aktier eller investeringsfonde. Det er 20 % færre siden finanskrisen.

Frys, flygt eller kæmp

Der er sket en stor nedgang i andelen af aktie-ejere siden finanskrisen. Finanskrisen førte til mange negative oplevelser for aktionærer og måske har det fået nogle til at genoverveje, om de skulle eje aktier.

Det er en helt naturlig reaktion for os mennesker, at blive bange og så gør vi typisk en af tre: flygt, frys eller kæmp. Måske kommer vi også igennem flere af dem, fordi vi starter med at fryse – blive handlingslammede og bare kigger på at vores depot falder i værdi – for derefter at flygte, ved først givne lejlighed.

Det er en god ting at agere på den måde, hvis vi møder et vildt dyr ude på savannen. Men det er ikke fornuftigt når det handler om at investere i aktier. Alligevel tyder flere studier på at vi agerer sådan. For eksempel fandt forskere fra CBS et lignende mønster hos investorer i de banker, der krakkede under finanskrisen. De har i årene bagefter investeret mere forsigtigt end gennemsnittet.

De investorer er gået glip af store afkast de efterfølgende mange år!

Skal alle investere i aktier?

Alle bør have en opsparing – har du ikke det, er det bare om at komme i gang!

Jeg mener også, at stort set alle, der har en opsparing, bør have investeringer i aktier eller investeringsfonde, der investerer i aktier. Det er en aktiv-klasse det er svært at komme udenom, når man kigger på de historiske afkast.

Aktier er slet ikke så farlige som mange mener – har man bare tidshorisont på 3 år falder risikoen betragteligt.

Men kan man ikke få attraktive afkast andre steder? Jo det kan man godt, men at andelen af danskere med aktier falder, skyldes formentlig ikke at disse har investeret i andre aktiver. Faktisk viser statistikker at vi aldrig har haft så mange penge stående i banken eller har haft så mange kontanter, som vi har i øjeblikket. Det er i hvert fald to placeringer, der INTET afkast giver!

Men man skal naturligvis huske at sprede sig og ikke bare have det hele i en kurv.

Hvis du har et beløb at investere

01

Åbn depot

Åbn et depot i din bank, hos en netbroker eller hos en robotrådgiver.

02

Køb

Køb andele i investeringsforeninger, aktier eller ETF’er.

03

Lad tiden gå

Afvent værdiudviklingen
eller endnu bedre
Spar løbende mere op!

Hvis du vil spare løbende op

01

Åbn depot

Åbn et depot hos en netbroker eller hos en robotrådgiver.

02

Opret månedsopsparing

Køb andele i investeringsforeninger eller ETF’er.

03

Lad tiden gå

Se din opsparing vokse løbende.

Nyttige links:

Disclaimer:

Investering kan være behæftet med risiko, og materialet på denne blog kan ikke betragtes som en anbefaling om at købe eller sælge. Kommentarer og analyser er baseret på informationer, som Hulemandens finder pålidelige, men vi påtager os ikke ansvar for disse informationers rigtighed eller for dispositioner foretaget på baggrund af informationer eller vurderinger indeholdt i anbefalinger og analyser. Læsere opfordres til selv at analysere og undersøge materialet på bloggen med hensyn til pålideligheden af kilden og fortolkninger og antagelser.

Få mail når der er nyt​

Podcast om investering

  • Investeringsbogen Naar Hulemænd investerer

    Investeringsbog: Når hulemænd investerer

    kr. 89,00kr. 199,00
    Vælg muligheder This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

Bliv en bedre investor

annonce