fbpx

Et urealiseret tab er også et tab

annonce

Der er mange følelser i investering og det kan få os til at gøre dumme ting.

Det er ikke kun amatører, der kan have svært ved at navigere på de finansielle markeder. Finans kigger i dag nærmere på Karsten Rees resultat på investeringer i 2020. Selv en dreven investor som hr. Ree kan blive grebet af følelserne og frygt – derfor solgte han ud af sine aktiebeholdninger i 2020. I beslutning han fortryder og han udtaler blandt andet:

Det skulle jeg ikke have gjort. De steg jo ad helvedes til bagefter, men jeg blev urolig for markedet, fordi kurserne raslede ned, og så havde jeg ikke is i maven til at bevare roen.

Jeg skulle bare have været cool nok og beholdt dem, men det turde jeg bare ikke.

Karsten Ree til Finans.dk

Dejligt han også kan se fordelene ved køb og behold, selvom omtale i medierne indikerer at vi nok ikke er helt enige i fortolkningen af den strategi. Som I måske ved holdt jeg fast i mine investeringer og det er jeg glad for i dag.

Tab kan fucke med vore hjerner

Men tab på investeringer kan virkelig få os til at blive bange og udføre handlinger, vi senere fortryder. Nogen gange læner vi os op af læresætninger som:

Det er ikke et tab, før du sælger

Selvom jeg holdt fast, var det ikke den læresætning, der var skyld i det. For jeg syntes at sætningen både er dum og farlig, for den forstærker vores tendens til at tage små gevinster og store tab. Hør hvad jeg siger om det:

Tabsaversion er en af de syv investeringssynder jeg omtaler i min nye bog, Når hulemænd investerer. Læs mere her.

Disclaimer:

Investering kan være behæftet med risiko, og materialet på denne blog kan ikke betragtes som en anbefaling om at købe eller sælge. Kommentarer og analyser er baseret på informationer, som Hulemandens finder pålidelige, men vi påtager os ikke ansvar for disse informationers rigtighed eller for dispositioner foretaget på baggrund af informationer eller vurderinger indeholdt i anbefalinger og analyser. Læsere opfordres til selv at analysere og undersøge materialet på bloggen med hensyn til pålideligheden af kilden og fortolkninger og antagelser.

Få mail når der er nyt​

Podcast om investering

  • Investeringsbogen Naar Hulemænd investerer

    Investeringsbog: Når hulemænd investerer

    kr. 89,00kr. 199,00
    Vælg muligheder This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

Bliv en bedre investor

annonce