fbpx

Gang i spekulationerne

annonce

Mange rammes af Corona-krisen på deres forretningsomfang. En gruppe, der kan smile hele vejen i banken, er børsmæglere og udbyderne af handelsplatforme. For de urolige markeder har lokket danskerne til tasterne, hvor de køber og sælger værdipapirer.

I urolige tider, får mange investorer lyst til at gøre noget. Det kan være at reducere risikoen eller måske at købe noget af det, der er faldet meget. Det kan man også se på handelsomfanget hos Nasdaq OMX, hvor den daglige omsætning ligger væsentligt over det normale.

I både Saxo og Nordnet – der begge typisk henvender sig til private investorer – har der været gang i handelsplatformene.

Vi har set en markant stigning i handelsaktiviteten i de seneste måneder, hvor vi også har budt velkommen til et rekordhøjt antal nye kunder

Stig Christensen fra Saxo til FinansWatch

Saxo fremhæver blandt andet øget omsætning i råvarer, hvilket måske kan dække over interesse for at købe olie, der jo er faldet meget. Denne spekulation i en hurtig stigning, var måske med til at få olieprisen til at blive negativ tidligere på ugen. For når man køber råvarer via futures, får man ofte risikoen for levering af råvaren med i købet!

Så gør man da noget

Faste læsere her på siden, vil vide, at jeg ikke er stor tilhænger af hyppige køb og salg for investorer. Langt de fleste vil have bedre af en langsigtet strategi.

Men de store udsving og den megen omtale får naturligvis nogle investorer til at øjne muligheder. For mange vil jo gerne købe billigt og sælge dyrt – det er bare så sjældent vi lykkes med det i længden.

Mange får lyst til at gøre noget – så ser man handlekraftig ud. Som når en målmand kaster sig til en af siderne, når der er straffespark. Statistik viser ellers, at det vil være bedst at blive stående. Men det vil jo se dumt ud i tilhængernes og alle seeres øjne. Vi kender det også fra politikere, der for eksempel vedtager love om håndtryk, for at se handlekraftige ud.

Men det er de færreste investorer, der kan tjene penge på stor omsætning.

Vi får ekstraordinært mange nye kunder. Samtidigt kommer der mange nye penge ind fra både nye og eksisterende kunder

Anne Buchardt, fra Nordnet til FinansWatch

Markettiming er ikke det vigtigste

Megen forskning har påvist, at de fleste investorer ikke tjener penge på timing og fondskode-valg. Den store del af ens afkast, stammer fra den strategiske fordeling. Faktisk helt op til 92 %. Resten af afkastet kan tilskrives den taktiske fordeling og markettimingen…..

Alligevel er det ikke det de fleste investorer bruger tid på. Det er jo ikke så spændende, som at følge med i nyheder og de løbende kursudsving. Til gengæld bidrager det mere til afkastet.


FinansWatch omtalte den øgede omsætning i denne artikel (kræver abonnement):

Disclaimer:

Investering kan være behæftet med risiko, og materialet på denne blog kan ikke betragtes som en anbefaling om at købe eller sælge. Kommentarer og analyser er baseret på informationer, som Hulemandens finder pålidelige, men vi påtager os ikke ansvar for disse informationers rigtighed eller for dispositioner foretaget på baggrund af informationer eller vurderinger indeholdt i anbefalinger og analyser. Læsere opfordres til selv at analysere og undersøge materialet på bloggen med hensyn til pålideligheden af kilden og fortolkninger og antagelser.

Få mail når der er nyt​

Podcast om investering

  • Investeringsbogen Naar Hulemænd investerer

    Investeringsbog: Når hulemænd investerer

    kr. 89,00kr. 199,00
    Vælg muligheder

Bliv en bedre investor

annonce