fbpx
Skrivemaskine

Kan du holde hovedet koldt? – kommentar i Aktionæren

annonce

I seneste nummer af Aktionæren har jeg skrevet en kommentar med overskriften “Kan du holde hovedet koldt når du investerer?” En aktuel overskrift, da Aktionæren udkom 24. juni hvor markederne gik amok som følge af Brexit.

Kommentaren handler om, at vi har svært ved at holde hovedet koldt når vi investerer. Mange siger de har en langsigtet strategi, men alligevel lader vi ofte det kortsigtede spille ind på vore beslutninger.

Et godt eksempel på dette er torsdagens afgørelse i England. Valget havde været annonceret i lang tid og de fleste burde derfor have haft rig lejlighed til at tilpasse porteføljen til situationen, der kunne føre to udfald med sig. Det er for sent at tilpasse porteføljen efter afgørelsen!

Det er logisk at afgørelsen fører mange uafklarede spørgsmål med sig, for vi har aldrig tidligere oplevet en udmeldelse af EU tidligere. Hvordan gør man det? Hvor lang tid tager det? Hvordan bliver Englands muligheder som samarbejdspartner fremadrettet?

Hardliners i EU vil forsøge at skubbe England ud i kulden. Realister vil derimod søge at holde England tæt på, da de er en væsentlig samarbejdspartner for mange lande. Men får England for gode vilkår kan det måske animere flere lande til at udmelde sig af EU? Omvendt kan det ramme EU økonomisk, hvis England får for dårlige kår.

Alt dette afgøres i fremtiden og en ubehagelig side af fremtiden er at den er ukendt. Vi kan forsøge at spå om udfaldet, hvilket mange allerede har gjort i et forsøg på at skræmme de britiske vælgere til at vælge REMAIN. Lad mig i den forbindelse citere Lars Seier Christensen (som jeg ellers ikke altid er enig med):

lars-seier-christensen-hulemaend-i-habitter

Men vi er vilde med den slags ekspertudtalelser!

https://hulemandens.dk/vi-er-vilde-med-ekspert-udtalelser/

Da fremtiden er ukendt og da markederne svinger (ja, det gør de! Det går ikke altid op!) er det vigtigt at dine investeringer er sammensat i forhold til dette. Og i forhold til din profil.

Du kan læse min kommentar fra Aktionæren her.

Disclaimer:

Investering kan være behæftet med risiko, og materialet på denne blog kan ikke betragtes som en anbefaling om at købe eller sælge. Kommentarer og analyser er baseret på informationer, som Hulemandens finder pålidelige, men vi påtager os ikke ansvar for disse informationers rigtighed eller for dispositioner foretaget på baggrund af informationer eller vurderinger indeholdt i anbefalinger og analyser. Læsere opfordres til selv at analysere og undersøge materialet på bloggen med hensyn til pålideligheden af kilden og fortolkninger og antagelser.

Få mail når der er nyt​

Podcast om investering

  • Investeringsbogen Naar Hulemænd investerer

    Investeringsbog: Når hulemænd investerer

    kr. 89,00kr. 199,00
    Vælg muligheder This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

Bliv en bedre investor

annonce