fbpx
Sol, sommer og strand

God start på året – tid til en re-balancering?

annonce

Aktier har haft et særdeles godt første halvår. Aktier er steget ca 16 % i det første halvår. Så er det måske tid til en re-balancering?

Det har været et godt første halvår for aktier generelt. Det kan delvist skyldes en dårlig slutning på 2018, men der er også tale om en særdeles flot udvikling. Hvad der skal ske det kommende halvår, vil jeg ikke spå om. Dog er jeg ikke nervøs for aktier i øjeblikket.

Læg en strategi

I maj måned skrev jeg nogle investeringstips til nybegyndere. De gælder også for øvede og endda også for formuende investorer. Det er nemlig nogle særdeles gode råd, der hjælper dig til at undgå de typiske fejl, vi gør som investorer. Mit investeringstip kan summeres op til:

 1. Læg en strategi
 2. Kig væk fra markedet
 3. Re-balancer med jævne mellemrum
 4. Følg strategien

Og efter det gode halvår er det måske tid til at kigge på re-balancering?

Risikoen i pungen er steget

Har du aktier i din portefølje, vil aktieandelen formentlig være større nu end ved indgangen til året. Med mindre du har haft en aktieportefølje bestående af aktier i for eksempel Danske Bank eller Ambu, der begge har haft et mindre godt første halvår. Dansk forskning har tidligere vist, at vi danskere investerer for snævert og at det koster afkast, så det vil ikke være et særsyn. Det kan du læse om her (henter en pdf).

Men har du haft en bred eksponering mod aktier – som man bør – har du fået et godt afkast. Og afkastet har formentlig været større end afkastet på øvrige aktiver i din portefølje og derfor vil din aktieandel – og dermed din eksponering mod aktier – være større end den skal være. Derfor kan det være et godt tidspunkt at overveje at re-balancere din portefølje.

I denne situation betyder det at du skal sælge lidt aktier og købe flere af de aktiver, der har klaret sig dårligere end aktier i første halvår. Det syntes du måske lyder som en dårlig ide, men forskning viser det er en god måde at pleje risikoprofilen i sin portefølje. Det vil øge afkastet og mindske risikoen og det er en god kombination!

Når du har gjort det kan du holde sommer! Nyd den!

Disclaimer:

Investering kan være behæftet med risiko, og materialet på denne blog kan ikke betragtes som en anbefaling om at købe eller sælge. Kommentarer og analyser er baseret på informationer, som Hulemandens finder pålidelige, men vi påtager os ikke ansvar for disse informationers rigtighed eller for dispositioner foretaget på baggrund af informationer eller vurderinger indeholdt i anbefalinger og analyser. Læsere opfordres til selv at analysere og undersøge materialet på bloggen med hensyn til pålideligheden af kilden og fortolkninger og antagelser.

Få mail når der er nyt​

Podcast om investering

 • Investeringsbogen Naar Hulemænd investerer

  Investeringsbog: Når hulemænd investerer

  kr. 89,00kr. 199,00
  Vælg muligheder This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

Bliv en bedre investor

annonce