fbpx

Kvinder er ikke bedre til at multitaske

annonce

Tysk forsøg slår en streg over en gammel myte: Kvinder er ikke bedre til at multitaske end mænd.

Det er helt normalt for mange at have gang i flere ting ad gangen. For eksempel skulle vi ned i byen forleden, og en af husets teenagere tjekkede hans mobil undervejs. Det resulterede dog i at han gik meget langsomt, for vi har faktisk svært ved at dele vores fokus på flere opgaver ad gangen.

Jeg har hørt mange (især kvinder) gennem tiden hævde, at kvinder er bedre til at have gang i flere opgaver ad gangen. Altså bedre til at multitaske, som det hedder på nu-dansk.

Det er der dog ingen videnskabeligt bevis for, og det tilbagevises endnu en gang i et forsøg fra Rheinisch-Westfälischen Technischen Hochschule i Aachen. Her satte man 48 kvinder og 48 mænd med en gennemsnitsalder på 25 til at løse forskellige opgaver.

Forsøg med multitasking

Nogle skulle løse en opgave ad gangen mens andre skulle løse flere opgaver på samme tid.

Man testede reaktionshastighed og nøjagtighed og sammenlignede disse med deltagere, der kun skulle løse en opgave.

Resultaterne var, at deltagerne var langsommere og mindre nøjagtige, når de skulle løse flere opgaver på samme tid. Og begge køn klarede sig lige dårligt!

Ingen forskelle kønnene imellem

Så der er ikke videnskabeligt belæg for at sige at kvinder er bedre til at løse flere opgaver. I hvert fald ikke når det gælder de typer opgaver, deltagerne løste i forsøget. Der kan måske være forskelle på andre typer opgaver opgaver, men forskerne tøver dog ikke med at kommentere, at resultaterne indikerer, at der formentlig ikke kan findes kønsforskelle i forhold til multitasking.

However, considering the good power of the present study to detect even medium-to-large gender differences, the present findings strongly suggest that there are no substantial gender differences in multitasking performance across task-switching and dual-task paradigm

Hvis du har lyst til at læse hele rapporten, kan du finde den her.

Få mail når der er nyt​

Lær mere om adfærdsøkonomi

  • Cover til Hulemænd i habitter af Jens Balle

    Hulemænd i habitter – 3. udgave

    kr. 99,00kr. 199,00
    Vælg muligheder This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

annonce

Leder du efter noget specielt?

Andre blogs om nudge og adfærdsdesign