fbpx
isbutik-nudge-afstand

Virker nudges?

annonce

Nudge har fået stor opmærksomhed siden udgivelsen af Richard Thaler og Cass Sunsteins bog, Nudge. Flere regeringer har taget nudge til sig i arbejdet med at få os til at overholde love, leve sundere eller sortere affald. Men virker nudge eller er det bare et hipt påfund?

Du har sikkert også oplevet fodspor på fortovet, der guider til den nærmeste skraldespand. Er du en mand, har du helt sikkert også set fluen i kummen på et pissoir. Men har det overhovedet nogen effekt?

Det spørgsmål fik The Behavioural Insights Team og de har derfor undersøgt 165 forsøg, der testede 349 interventions og nåede ud til mere end 24 million mennesker. Forsøgene dækker over mange forskellige områder som for eksempel overholdelse af skatteregler, sundhed og uddannelse.

The Behavioural Insights Team exists to improve people’s lives and communities. We work in partnership with governments, local authorities, businesses and charities, often using simple changes to tackle major policy problems.

Konklusionen er klar: Nudge virker!

I gennemsnit over alle forsøgene, er der en forbedring på 8,1 % (fra 17,2 % til 18,6 %).

I forhold til omkostningerne har nudge også en god effekt. De fleste af tiltagene handler nemlig om små forbedringer til de nuværende måder, at gøre det på. Det kan være ændringer i ordlyden eller optimering af en formular.

Så mangler vi bare at få undersøgt om nudge også har en effekt på sigt. Personligt er jeg for eksempel ikke længere modtagelig i forhold til fluen i kummen.

Du kan læse hele analysen her.

Få mail når der er nyt​

Lær mere om adfærdsøkonomi

  • Cover til Hulemænd i habitter af Jens Balle

    Hulemænd i habitter – 3. udgave

    kr. 99,00kr. 199,00
    Vælg muligheder This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

annonce

Leder du efter noget specielt?

Andre blogs om nudge og adfærdsdesign