fbpx
paola-aguilar-O-FR79xcGh8-unsplash

Du skal også tænke langsomt omkring dine investeringer

annonce

For de fleste investorer er det ikke godt at følge markederne og investeringerne for tæt. For vi risikerer at lade os rive med og handle forkert.

Hør min kommentar her:

Evolutionært er vi kodet til at være risikoavers. Det har hjulpet mennesket til at overleve og er en væsentlig grund til, at det er os og ikke en af de andre arter af slægten homo, der har overlevet til dig.

Men frygten hjælper os ikke på de finansielle markeder, hvor fokus på det kortsigtede kan få os til at glemme det langsigtede. Også selvom de flestes investeringer er langsigtede!

Det kan betale sig at være langsigtet

Men mange lader følelserne tage over og prøver at time markedet, ved at forsøge at købe og sælge på de rigtige tidspunkter. Det er bare svært, for man skal sælge, når alle er positive, og købe når alle er negative.

Derfor kan det betale sig for de fleste at have en langsigtet strategi, fordi aktierne stiger over tid. Ikke hele tiden, men med 10 års tidshorisont er der 80 % sandsynlighed for at man tjener penge. Og med 15 års tidshorisont har der ikke været nogen negative perioder på de amerikanske aktier.

Få mail når der er nyt​

Lær mere om adfærdsøkonomi

  • Cover til Hulemænd i habitter af Jens Balle

    Hulemænd i habitter – 3. udgave

    kr. 99,00kr. 199,00
    Vælg muligheder This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

annonce

Leder du efter noget specielt?

Andre blogs om nudge og adfærdsdesign