fbpx
Magasinet Penge fra Forbrugerrådet Tænk

Ekspert i investorpsykologi – Tænk Penge

Vi danskere bliver ved med at sætte rekord i indestående i banker. Også selvom flere og flere banker gør det dyrere at have kontanter stående i banken. Men hvorfor investerer vi ikke pengene?

Det sætter Forbrugerrådet Tænk Penge fokus på i oktober-udgaven og de har spurgt mig om input om investorpsykologien til en artikel om investering.

Det kan være forbundet med tab at investere, mens det i øjeblikket er helt sikkert at dine penge bliver mindre værd, hvis du bare lader dem stå på din konto

Der kan være mange grunde til ikke at investere, det er bare svært rigtigt at finde nogle gode til ikke at investere. Med mindre man ved man skal bruge pengene lige om lidt, naturligvis. Jeg oplever dog tit, at folk undlader at investere fordi de syntes det er kompliceret eller fordi de er bange for at tabe penge.

Det er en naturlov at investeringer kan svinge i værdi. Sådan har det altid været, men den gode nyhed er, at det som regel stiger på lang sigt. Så den tålmodige investor belønnes.

Derfor handler det bare om at komme i gang, især når flere og flere kommer til at betale for at have penge stående i banken! For investering belønnes over tid.

Der er mange følelser involveret i penge – også når vi skal investere. Derfor gælder det om at lave en form for selv-nudge, så man undgår at lade følelserne tage over.

Du kan finde bladet her. Artiklen kan du læse ved at klikke på billedet:

Artikel fra magasinet Penge med Jens Balle

Få nyhederne direkte i din e-mail

Podcast om investering

Podcast om investering

Bliv en bedre investor

  • Koppen fra Investering på hjernen

    Investering på hjernen krus

    kr. 49,00
    Tilføj til kurv