fbpx

Fingrene fra mobilen

annonce

Jeg har tidligere kørt rigtig mange kilometer i forbindelse med jobbet. Og jeg skal være den første til at indrømme, at jeg ikke altid har kunnet holde fingrene fra mobilen.

Det øver jeg mig stadig på at kunne, og jeg får i dag stor hjælp af app’en Android Auto (ja jeg bruger nemlig en Android-mobil, og jeg kender desværre ikke en lignende app til alle jer iPhone-brugere).

Selv-nudge

Android Auto begrænser adgangen til apps på min telefon. Jeg kan ikke sende beskeder eller gå på SoMe. Brugerfladen til f eks Spotify er anderledes og begrænset – og faktisk siger den til mig, at jeg skal holde øje med vejen, hvis jeg scroller for meget.

Skærmdumps fra Android Auto

Det hjælper mig til ikke at bruge mobilen i bilen. En anden model kunne være at gemme telefonen, væk når du kører bil. Placer den udenfor rækkevidde og undgå derved at den distraherer. Det foreslår Rådet for Sikker Trafik i en kampagne, de kører i øjeblikket. Den har overskriften “Vær lægger når du kører bil”:

Hvordan med dig? Har du dårlige mobilvaner, når du kører bil? Er det tid til at prøve at nudge dig selv?

Du kan læse mere om nudge her.

Android Auto er desværre ikke officielt tilgængelig i Danmark endnu. Den kan derfor ikke hentes via Google Play, men skal i stedet hentes via APK Mirror. Brug det her link for den nyeste version.

Få mail når der er nyt​

Lær mere om adfærdsøkonomi

  • Cover til Hulemænd i habitter af Jens Balle

    Hulemænd i habitter – 3. udgave

    kr. 99,00kr. 199,00
    Vælg muligheder This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

annonce

Leder du efter noget specielt?

Andre blogs om nudge og adfærdsdesign