fbpx

Hold dig til ønskelisten

annonce

Mange har sikkert venner eller familie, der gerne vil være lidt kreative med gaverne. De vil gerne sætte et personligt præg på gaven, fordi de mener det glæder modtageren. Det er dog ikke altid tilfældet.

Problemet er at man ofte tager i egne holdninger eller ønsker og det passer ikke nødvendigvis overens med modtageren. Det er denne lille video et godt eksempel på:

https://youtu.be/7LH9G_jdylM

Det er ikke lige meget om trøjen er fra Inter eller fra Juventus.

Det bekræftes i en undersøgelse fra 2011 af Francesca Gino og Francis J. Flynn, som blev offentliggjort i Journal of Experimental Social Psychology. Den viste at gavemodtagere satte meget større pris på gaver, de specifikt havde ønsket sig. Sjovt nok forventede gavegivere, at modtageren ville blive lige så glad for gaver, der ikke fremgik af ønskelisten.

At giveren har det sådan hænger sammen med spotlight-effekten, der handler om at, det vi selv har fokus på, tror vi også andre har samme fokus på. Vi ser nemlig i høj grad verden gennem egne øjne med et tilpasset filter. Men andre ser måske ikke det samme.

Så hold dig til ønskerne hvis det er umuligt. Dog kan du altid give bogen Hulemænd i habitter i gave. Det vil ALLE blive glade for!

Få mail når der er nyt​

Lær mere om adfærdsøkonomi

  • Cover til Hulemænd i habitter af Jens Balle

    Hulemænd i habitter – 3. udgave

    kr. 99,00kr. 199,00
    Vælg muligheder

annonce