fbpx
Screenshot_20230210_161907_YouTube-1

Mobilefirst er en skrøne

annonce

I mange år har ”mobile-first” været et kodeord i udviklingen af hjemmesider. Trenden er jo at vi alle får flere og flere besøgende via mobilen og derfor skulle vi med mobile-first udvikle med dem for øje. Men jeg tror for de flestes vedkommende, har det været en tom floskel.

Det er ikke svært at finde eksempler på design, der ikke virker som mobile-first. Bare tænk på menuen, der ofte sidder oppe i højre hjørne på mobilen. Hvorfor? Fordi der sidder den (med god grund) når du ser sitet på en computer.

Men det er et af de steder de fleste brugere har sværest ved at nå på mobilen! Vore tommeltotter er simpelthen ikke lange nok.

Det ved Apple godt, og derfor har de ændret placeringen af menuen i Safari. Den er rykket ned i bunden (du har sikkert ændret den tilbage, for den plejede jo ikke at sidde i bunden). På samme måde har de også ændret placeringen af søgefeltet, når du søger på mobilen.

Men næsten ingen af de mest populære hjemmesider i Danmark har en menu vi nemt kan nå på mobilen. Bortset fra YouTube – hør mere om det her og få et forslag, der kan gøre din hjemmeside mere brugervenlig:

Det kan du lære mere om på Nudge-Kursus. Et onlinekursus der giver dig teorien bag nudging og adfærdsdesign, og værktøjer du kan bruge i dit daglige arbejde. Se mere på https://nudge-kursus.dk.

Få mail når der er nyt​

Lær mere om adfærdsøkonomi

  • Cover til Hulemænd i habitter af Jens Balle

    Hulemænd i habitter – 3. udgave

    kr. 99,00kr. 199,00
    Vælg muligheder This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

annonce

Leder du efter noget specielt?

Andre blogs om nudge og adfærdsdesign