fbpx
kinder clowns

Mænd kan grine en kvinde ind i sengen

annonce

Hjemme hos os, debaterer vi ofte humor. Jeg mener ikke altid Hertuginden er så sjov som hun selv tror. I evolutionspsykologien kigger man også på at mænd og kvinder bruger humor forskelligt.

Forskning fra University of Kansas viser at mænd, der får kvinder til at grine, opleves som mere attraktive i forhold til at blive valgt som partner. Men det samme er ikke gældende for kvinder, der får mænd til at grine. 

Det er ikke accepteret i visse kredse, men der er forskel på mænd og kvinder, viser megen forskning indenfor evolutionspsykologien. Og humors anvendelse er blot et af områderne. Mænd bruger humoren til at (forsøge at) få kvinder til at føle sig godt tilpas. Samtidig bruger kvinder mandens humor til at vurdere potentialet som partner. Derimod har kvinders humor ikke den samme anvendelse. Man kan sige at kvinder – modsat mænd – ikke har nogen bagtanker med deres humor. 

Det er dog altid godt at finde en man kan grine sammen med, viser undersøgelsen.

Heldigvis grinte hertuginden af mine jokes i starten. Det er ikke altid de har samme effekt i dag, men måske hun bare har hørt dem nok gange efterhånden?

Du kan læse undersøgelsen her.

kinder clowns

Få mail når der er nyt​

Lær mere om adfærdsøkonomi

  • Cover til Hulemænd i habitter af Jens Balle

    Hulemænd i habitter – 3. udgave

    kr. 99,00kr. 199,00
    Vælg muligheder This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

annonce

Leder du efter noget specielt?

Andre blogs om nudge og adfærdsdesign