Godt nytår!

Mest populære blogs om investering i 2022

annonce

Hvad interesserede mon læserne mest på averagejoe.dk i 2022? Nytår er altid en god lejlighed til at kigge tilbage og gøre status. Også her på bloggen.

De fleste indlæg er stadig værd at læse – heldigvis, for jeg vil jo gerne undgå at skrive om “det sidste nye” selvom jeg gerne tager udgangspunkt i noget, der netop er hændt. Men investering bør være langsigtet, og det smitter også af på indholdet her på bloggen.

Lancering af podcast

2022 blev året, hvor jeg lancerede podcasten Investering på hjernen. Heldigvis har mange af jer fundet det spændende, og flere afsnit er også blandt de mest populære på min hjemmeside i år. For eksempel de to episoder med cheføkonom Jens Schjerning fra Agrocura, men også afsnittet om konvertering med Brian Holmer fra Arbejdernes Landsbank.

De tre episoder er således placeret i top fire på listen over de mest læste investeringsblogs her på siden:

  1.  EP03: Konjunktur og renter
  2.  EP24: Ekstra-episode: Inflation, aktier, renter og økonomi med Jens Schjerning
  3.  Mulig svindel med investering i parkeringspladser
  4.  EP08: Konvertering af realkreditlån

Interessen for Jens Schjernings holdning til markederne overrasker mig ikke. Mange med interesse for investering vil gerne følge med i udviklingen – blandt andet fordi vi ikke bryder os om overraskelser. Derfor kan udtalelser fra cheføkonomer være med til, at give indtryk af kontrol over udviklingen.

Mest læste investeringslogs

Faktisk er podcasten rigt repræsenteret på listen over de mest læste, så jeg har derfor valgt at sortere dem fra. Så her er listen over de mest læste blogs om investering her på siden:

Tom parkeringskælder

nummer 1

Mulig svindel med investering i parkeringspladser

Vi danskere falder fortsat for investeringsbedrag (og andet bedrag). Mit eksempel fra Investering på hjernen viste sig måske at være bedrageri ifølge artikler i Ekstra Bladet.

Jeg blev efterfølgende kontaktet af en investor, der har tabt 11.000 EUR på disse parkeringspladser.

nummer 2

Private investorer bruger ETF’er forkert

ETF’er udråbes ofte som private investorers redning. Men forskning indikerer at det ikke virker, for de private investorer køber og sælger deres ETF’er og mister derfor afkast.

Køb og behold er godt med ETFer, men vi er aktive investorer
Tom parkeringskælder

nummer 3

Har du vundet dine egne penge i skat?

Den årlige klassiker om årsopgørelsen fra SKAT. Vi betragter næsten overskydende gevinst som en gevinst – men det er jo vores egne penge?!?!?!

nummer 4

Livsstilsinflation – juleeventyr 2022

Det årlige juleeventyr oplæst af Jens Balle. Denne gang om Diederot-effekten – eller livsstilsinflation, som det også kaldes.

Kravle eller springe ind i markedet?

nummer 5

Springe i eller kravle ned ad stigen?

Forslag til at komme ind i markedet, hvis du ikke er i gang eller bare har nogle penge stående på en konto.

nummer 6

Har du den rette risiko i din portefølje?

Gode tider øger ofte risikovilligheden – risiko er lidt som at sælge elastik i metermål. Efter en urolig start på 2022 oplevede jeg nervøsitet fra flere investorer. Måske var deres risikoprofil blevet for høj?

Rutschebane - har du den rette risiko?
Det giver ikke kontrol at følge investeringer tæt

nummer 7

Skal du være lægger investor?

Opfordring til at lade være med at følge markederne for tæt. Det gælder i både positive og negative markeder, for bevægelserne påvirker os og giver os lyst til at gøre noget.

nummer 8

Højt at flyve – dybt at falde

Selv professionelle investorer kan glemme at spredning er redning. PFA smed et milliardbeløb på en enkelt investering – lav en investeringsplan, så du undgår at blive forelsket i en investering.

Flyvemaskine i skyerne
Vækst i formue

nummer 9

Stor vækst i aktiefonde i 2021

Stor vækst i aktieinvesteringer i 2021 og en lidt for positiv Jens Balle, der ikke så det som et faresignal. Men jeg har jo også en langsigtet plan for mine investeringer.

nummer 10

Indeks tilpasser sig tiden

Passiv investering er ikke 100 % passiv. Der sker løbende ændringer i samfundet, som kan kræve en anden sammensætning i din portefølje. Der sker også udskiftninger i indeks, hvorfor indeks-porteføljer løbende tilpasses samfundsudviklingen!

Det er nemt at trykke på køb eller sælg på handelsplatforme
Der er ikke langt fra at kigge til at handle

Disclaimer:

Investering kan være behæftet med risiko, og materialet på denne blog kan ikke betragtes som en anbefaling om at købe eller sælge. Kommentarer og analyser er baseret på informationer, som Hulemandens finder pålidelige, men vi påtager os ikke ansvar for disse informationers rigtighed eller for dispositioner foretaget på baggrund af informationer eller vurderinger indeholdt i anbefalinger og analyser. Læsere opfordres til selv at analysere og undersøge materialet på bloggen med hensyn til pålideligheden af kilden og fortolkninger og antagelser.

Få mail når der er nyt​

Podcast om investering

  • Investeringsbogen Naar Hulemænd investerer

    Investeringsbog: Når hulemænd investerer

    kr. 89,00kr. 199,00
    Vælg muligheder This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

Bliv en bedre investor

annonce