fbpx

En snak med Richard Thaler om adfærdsøkonomi

annonce

Adfærdsøkonomi er blevet mere og mere accepteret og får større og større opmærksomhed. En der har været med på hele denne rejse er Richard Thaler, der er en af pionererne indenfor adfærdsøkonomi.

1. juni 2016 havde London School of Economics besøg af Richard Thaler til en dialog om adfærdsøkonomi. Richard Thaler er kendt i offentligheden for Nudge, men han har været en væsentlig figur i udviklingen af hele adfærdsøkonomien.

Det har han skrevet om i bogen Misbehaving, der er anbefalelsesværdig! Den er både underholdende og en oplysende rundtur i udviklingen af adfærdsøkonomi.

En af udfordringerne for adfærdsøkonomi er at det ikke kan beskrives med en enkelt model, som man for eksempel kan når man antager at vi tager rationelle beslutninger.

De taler også om Nudge, som Richard Thaler sammenligner med en GPS. Man får vejledning til den rigtige rute, men man kan vælge ikke at følge den. Sådan skal nudge være.

Hans besøg på LSE bød på ca 45 minutters interview af professor Craig Calhoun efterfulgt af Q&A i ca 30 minutter. Måske lidt nørdet, men det er også et af formålene med denne side 🙂

Du finder det her.

Se hele indslaget her:

Richard Thaler omtaler en Freakonomics podcast han deltog i. Den kan du høre her.

Richard Thaler besøgte også LSE i 2015, hvor han gav en mere traditionel lektion. Den kan høres her.

Få mail når der er nyt​

Lær mere om adfærdsøkonomi

  • Cover til Hulemænd i habitter af Jens Balle

    Hulemænd i habitter – 3. udgave

    kr. 99,00kr. 199,00
    Vælg muligheder

annonce